RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Порошенка прокоментували "дзвінки президента" виборцям

Команда кандидата в президенти Петра Порошенко дійсно запустила автоматичні дзвінкі виборцям, в рамках яких робот голосом президента України закликав голосувати за нього 21 квітня, проте члени команди не знають, звідки надійшли бази даних з номерами.

Про це заявив глава секретаріату партії "Блок Петра Порошенко" Максим Саврасов для проекту "Чесно".

Він уточнив, що не знає алгоритму отримання номерів телефонів для автоматичного обдзвону, при цьому оплата дзвінків проводиться з виборчого фонду Порошенко.

"Суму не знаю, проплачуємо з фонду", - заявив він.

Саврасов зазначив, що про витрати на організацію обдзвону стане відомо після опублікування звіту витрат штабу після виборів.

Для дзвінків використовуються як мінімум два номери - 044-364-88-43 (київський стаціонарний номер) і 089-220-00-21 (IP-телефонія).

У той же час представник виборчого штабу Порошенко Олег Медведєв заявив, що "якби президент фізично міг, він би подзвонив кожному особисто", але такої можливості у кандидата немає.

Як повідомляв "Апостроф", з ранку 19 квітня в мережі користувачі почали обговорювати телефонні дзвінки від президента: українцям нібито дзвонить Петро Порошенко і просить прийти на вибори 21 квітня. Відзначають, що дзвонять з невідомого номера, а після відповіді звучить запис голосом Порошенко: "Добрий день. Це - Петро Порошенко, президент України ...".