RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилися подробиці бою і ім'я загиблого на Донбасі українського бійця

У неділю, 21 квітня, в районі зони дії Операції об'єднаних сил в бою загинув український військовослужбовець Олександр Цапенко.

Про це повідомили в прес-центрі Об'єднаних сил.

Боєць був убитий в ході обстрілу позицій ЗСУ бойовиками з мінометів.

"З метою виходу в фланг взводного опорного пункту окремої механізованої бригади в районі населеного пункту Новоолександрівка, група ворожої піхоти розпочала пересування до смуги забезпечення. Навідник-оператор солдат Олександр Цапенко в цей час знаходився на взводному опорному пункті й вчасно виявив переміщення противника. Разом з товаришами Олександр відкрив вогонь по ворогу, примусивши його до відступу", - зазначив представник прес-центру.

За його словами, прикриваючи відхід піхоти, бойовики почали обстріл позицій українських бійців з мінометів калібру 82 мм. Одна з мін вибухнула біля Олександра, отримані поранення виявилися не сумісні з життям.

"За проявлену відвагу солдат Олександр Цапенко буде представлений до нагородження (посмертно)", - також підкреслили в прес-центрі.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", у вівторок, 22 квітня, на Донбасі загинув молодий український військовослужбовець ЗСУ.