RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Біля Керченського моста окупанти створили величезні черги кораблів: фото, відео і карта

Росія створила в Азовському та орному морях біля Керченської протоки велики штучні черги кораблів.

Про це повідомляє "Крим. Реалії".

Спостерігається велике скупчення суден, які чекають на проходження Керч-Єнікальським каналом. Зазначається, що погода була не штормова, тому об’єктивних причин для перекриття каналу не було.

Близько 14 години 25 квітня танкери, балкери і суховантажі стояли на відстані близько півмилі від Керченського мосту, пізніше судна перемістилися далі в бік Чорного моря. Станом на 19 годину вечора відстань між кораблями і Керченським мостом становила близько двох морських миль.

Журналісти опубліковали фото і відео, зроблені з берега в околицях Керчі.

На сайті Marine Traffic в онлайн режимі відображається переміщення суден. Станом на 7 ранку 26 квітня в Азовському морі на підході до Керченської протоки перебувало багато українських та іноземних суховантажів і танкерів.

Нагадаємо, напередодні голова Держприкордонслужби України Петро Цигикало заявив, що Росія створює штучні черги кораблів у Керченській протоці, посилено оглядаючи кораблів, які прямують до українських портів.

Як повідомляв "Апостроф", Росія погрожує Україні "виникненням військового конфлікту" в разі "порушення процедур" проходження українських кораблів через Керченську протоку.

Від України до Міжнародного трибуналу з морського права надійшло звернення про застосування щодо Росії примусових заходів для звільнення українських військовополонених моряків, захоплених в листопаді 2018 року.