RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Нью-Йорку влаштували гучний протест проти лакея Путіна: фото і відео

У суботу ввечері, 18 травня, в США перед виступом російського диригента Валерія Гергієва, який підтримав анексію Криму, зібралася акція протесту.

Про це повідомляє інформаційне агентство "Укрінформ".

Протест влаштували в концертному залі Карнегі-хол в місті Нью-Йорк.

"У квітні 2014 року група діячів культури РФ підписала колективний лист на підтримку політики Путіна щодо анексії Криму. Кожен раз, коли диригент Гергієв приїжджає в Сполучені Штати, або десь виступає - а у нас є друзі в різних країнах - ми проводимо акції. Ми інформуємо публіку про його вчинок, про його підпис за номером 97. І поки він буде приїжджати, поки не відкличе свій підпис, ми будемо його зустрічати", - розповіла одна з організаторів акції Валерія Бардакова.

Учасники протесту прийшли з плакатами, де були написи: "Гергієв - путінський лакей", "Гергієв підтримує путінські війни", "Грузія, Україна, Сирія", "Прихильникам Путіна не раді в Нью-Йорку". В цілому на акцію зібралися не тільки громадяни України, а й грузини і росіяни.

Деякі перехожі реагували позитивно, потискуючи їм руки, а деякі відвідувачі концерту викрикували образи на їх сторону.

"Кожен раз, коли ми проводимо цей протест, є люди, які до мене підходять і кажуть, що здали квитки. Вони кажуть, що нічого не знали, дякують, що ми їх поінформували, і запевняють, що не підуть на концерт. Сьогодні теж дві пари американців підійшли до мене і сказали, що здали квитки (квиток на концерт Гергієва коштує в середньому близько 100 доларів - ред.). Я відчула емоції просто шкірою, це дуже зворушливо", - поділилася Бардакова.

За її словами, такі акції проводяться не тільки проти Гергієва, а й проти інших підписантів листа на підтримку анексії Криму.

Акція пройшла без інцидентів, за порядком спостерігали двоє поліцейських.

Як повідомляв "Апостроф", у Вашингтоні тисячі жінок приєдналися до протесту проти Дональда Трампа - на наступний день після його інавгурації як президента США, повідомляє Reuters.