RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

На Донбасі українцю вдалося втекти з блокпоста бойовиків: фото і подробиці

На Донеччині прикордонники зі складу Об’єднаних сил врятували пораненого утікача від окупантів.

Про це повідомляє прес-центр ООС.

"Складна соціально-економічна ситуація, яку на тимчасово окупованих територіях України створили підконтрольні Росії самопроголошені органи влади, та безправ’я громадян України в окупації змушує дедалі частіше цивільних мешканців переміщуватись для постійного проживання на контрольовану Урядом України територію", - йдеться у повідомленні.

Так, 18 травня 33-річний мешканець окупованого Шахтарська слідував до Маріуполя для постійного проживання. На блокпосту збройних формувань РФ у межах дорожнього коридору "Новоазовськ-Покровськ-Талаківка-Маріуполь" бойовики під час співбесіди з чоловіком забрали його документи, звинуватили у зраді та заявили, що передадуть його "працівникам МГБ".

В якийсь момент залишившись на одинці в приміщенні, громадянин України здійснив втечу. Помітивши чоловіка, що біг у бік контрольованої урядом території, проросійські найманці, не зважаючи на загрозу для життя та здоров’я багатьох інших цивільних осіб, які очікували на перетин лінії розмежування, відкрили по ньому вогонь на ураження.

Отримавши поранення, громадянин вийшов на автодорогу сполученням Октябрь – Гнутове, де був помічений водієм автомобіля Шавроле-Авео, який доставив пораненого на КПВВ "Гнутове". Тут прикордонники Донецького загону зі складу Об’єднаних сил негайно надали йому домедичну допомогу та проінформовали медиків і поліцейських.

У подальшому чоловіка з пораненнями руки та попереку доставлено до одного з лікувальних закладів Маріуполя. Життю потерпілого нічого не загрожує. Для з’ясування усіх обставин події з громадянином працюють представники правоохоронних органів.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики на Донбасі оголосили через місію спостерігачів ОБСЄ про те, що в односторонньому порядку відмовляються виконувати режим припинення вогню вздовж лінії зіткнення.