RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

США передали Україні важливу військову техніку: опубліковані фото

Уряд США передав воїнам ЗСУ сучасні контрбатарейні радари класу AN/TPQ-36.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Церемонія передачі військової техніки відбулося в понеділок, 20 травня, в Київській області.

"Відбулася церемонія передачі двох сучасних контрбатарейних радарів класу AN/TPQ-36 для підрозділів Збройних Сил України. Від американської сторони сертифікати на володіння найсучаснішими засобами контрбатарейної боротьби заступнику начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенанту Родіону Тимошенко вручив офіцер армії США підполковник Тодд Гоф", - йдеться в повідомленні.

Також в Міноборони підкреслили, що з 2014 року, з початку російської агресії на Донбасі, американські партнери передали українським військовим 13 сучасних контрбатарейних радарів.

"Ми вже стали свідками, як такі радари захищають територію України на Сході. Ці контрбатарейні станції - частина допомоги з безпеки США, вартість якої понад 1 мільярд 100 мільйонів доларів. США будуть продовжувати допомагати Україні, адже ми віддані справі захисту суверенітету і територіальної цілісності вашої країни. Крім цього, ми допоможемо Україні розвивати її оборонні інститути", - цитує Гофа прес-служба.

У свою чергу Тимошенко закликав українських військовослужбовців, які отримали в підпорядкування високотехнологічне озброєння, освоїти його на навчальних полігонах і ефективно застосовувати радари проти ворогів України в бою.

Відзначають, що радари класу AN/TPQ-36 є найсучаснішими засобами контрбатарейної боротьби і призначені для виявлення і знищення артилерії. Станція контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36 призначена для виявлення і визначення координат вогневих позицій мінометів, артилерійських знарядь і реактивних систем залпового вогню противника. Радари знаходяться на озброєнні армії США.

Як повідомляв "Апостроф", Збройні Сили України нещодавно отримали 120 нових зразків техніки, які раніше не були на озброєнні.