RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Путіна відреагували на ідею Зеленського про референдум

У Кремлі вважають ідею від команди президента України Володимира Зеленського щодо референдуму про відносини з Росією "внутрішньою справою України".

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков в ході брифінгу для журналістів.

Спікер російського президента зазначив, що в Кремлі очікують від Києва "виконання своїх зобов'язань" в рамках Мінських домовленостей і "нормалізації" дипломатичних відносин.

"Це внутрішня справа України, безумовно. Звичайно, від Києва ми б очікували конкретні кроки, перш за все, в руслі виконання мінських домовленостей, врегулювання внутрішньоукраїнської проблеми, а також в плані нормалізації двосторонніх відносин з Росією. Ми чекаємо цих кроків, але поки їх не бачимо", - повідомив він.

Також Пєсков в черговий раз повторив тезу про "внутрішній конфлікт в Україні", яким в Кремлі називають своє вторгнення на Донбасі, у відповідь на запитання щодо можливості мирних переговорів між Україною і РФ.

"Головне, щоб був толк, щоб була ефективність ... Ми очікуємо пояснення, щоб зрозуміти, про що все-таки мова", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі активно обговорили можливий референдум з питання відносин між Україною та Росією, який запропонував провести глава Адміністрації президента України Андрій Богдан.