RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Проти Порошенко відкрили ще одну справу: подробиці

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила розслідування щодо правомірності дій екс-президента Петра Порошенка, ряду вищих посадових осіб та народних депутатів з питання роботи "Центренерго".

Про це повідомили в прес-службі САП.

У прокуратурі зазначили, що справу було відкрито після переговорів глави САП Назара Холодницького з колишнім власником компанії "енергомережі" Дмитром Крючковим.

Також до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено інформацію про справу по "керівництву деякими суб'єктами великого підприємництва, у статутному капіталі яких частка державної або комунальної власності перевищує 50%".

Так, розслідування відкриті за такими фактами:

- здійснення злочинної діяльності посадовими особами ПАТ "Центренерго" і Фонду державного майна;

- злочинної діяльності посадових осіб ПАТ "Центренерго" при закупівлі вугілля;

- заволодіння посадовими особами ЗАТ "Нижньодністровська ГЕС" і ВАТ "Укргідроенерго" за попередньою змовою з іншими особами майна і коштів зазначених підприємств;

- зловживання службовим становищем посадовими особами ВАТ "Черкасиобленерго" і ВАТ "Азот".

Крючков повідомив слідству, що наглядова рада "Центренерго" спільно з ФДМУ і держслужбовцями "розподілили ключові посади в органах правління і наглядової ради ПАТ "Центренерго" з метою розкрадання коштів товариства".

Він стверджує, що ситуацію в "Центренерго" координував сам президент Порошенко і близький до нього нардеп Ігор Кононенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі обговорили слова колишнього заступника голови Адміністрації президента при Вікторі Януковичі, юриста Андрія Портнова з приводу кримінального переслідування Петра Порошенка.