RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Ще один скандальний політик просить Зеленського повернути йому українське громадянство

Колишній народний депутат Андрій Артеменко звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням про повернення йому громадянства України.

Про це повідомляє інформагентство LIGA.net, в ряспоряженіі якого є копія листа Артеменко до Зеленського.

Екс-нардеп написав, що п'ятий президент України Петро Порошенко, підписаним 29 квітня 2017 року указом про позбавлення Артеменко громадянства, порушив конституційні права і свободи громадянина України.

"Названий указ має виключно політичний мотив і вибірковий характер щодо мене", - заявив Артеменко.

Він назвав дії влади морально-політичним тиском за висловлені ним ідеї і спробою перешкоджання його депутатській діяльності.

Артеменко попросив Зеленського скасувати указ Порошенко №119/2017 в частині припинення громадянства Артеменко, а також відновити його в громадянстві України.

Відзначають, що в березні 2017 року позафракційний народний депутат Андрій Артеменко, який пропонував разом з окупантами управляти Кримом, заявив, що анулював свій канадський паспорт в 2014 році і паспортів інших зарубіжних держав у нього немає, проте канадське громадянство ще діє.

Як повідомляв "Апостроф", екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі, якому було заборонено в'їзд в Україну, заявив, що готовий повернутися.