RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Референдум про мир з Росією неприпустимий – Тимошенко

Україні потрібен мир як передумова становлення розвитку держави, для цього потрібні сильна армія, посилення санкцій проти країни-агресора та ведення міжнародних переговорів, а не проведення референдуму щодо миру з Росією.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Референдум – це прекрасна ідея, але не у випадку досягнення миру в цій війні. Тому що на референдумі ті нюанси, які можна ззовні не побачити, не можна обговорити та ухвалити рішення по всім деталям ситуації, що сьогодні відбувається на Сході. Референдум неприпустимий!" – наголосила лідер "Батьківщини".

Вона підкреслила, що сьогодні Україні потрібно мати сильну армію, згуртувати міжнародну спільноту на посилення санкцій проти Росії, а також негайно сідати за стіл переговорів без капітуляцій.

Як зауважила Тимошенко, попередня влада п'ять років "бездарно вела переговори".

"Нам треба не говорити про референдуми – вони неможливі, а треба говорити про консолідацію зусиль для побудови сильної міжнародної підтримки, щоб РФ реально пішла на переговори про мирний процес не з ватажками, а з Україною", – наголосила парламентарій.

Юлія Тимошенко також зазначила, наскільки зрілим є українське суспільство, яке повстало сьогодні проти ідеї такого референдуму.

"Неможливо зараз в Україні допустити рішень проти української держави та її національних інтересів. І це важливе досягнення", - наголосила лідер "Батьківщини".