RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Кернес "втік" з України: перші подробиці

24 травня мер Харкова Геннадій Кернес не з'явився на судове засідання в Полтаві, а його адвокат Олександр Гунченко заявив, що він знаходиться в іншій країні.

Про це повідомляє видання OBOZREVATEL, посилаючись на слова постраждалого Сергія Ряполова.

Так, Кернес не прийшов до суду, де мало бути слухання справи за якою мера разом з двома його охоронцями звинувачують в тортурах, викраданні людей і погрозах вбивством. У той же час ситуацію пояснив адвокат голови Харкова, розповівши, що його підзахисний перебуває на лікуванні за кордоном і попросив суд перенести засідання. Але точне місцезнаходження Кернеса він не озвучив, також невідомо, коли виїхав мер і коли він повернеться.

Раніше адвокат Ряполова Тетяна Зелькіна повідомила, що Кернес навмисне затягує процес, не з'являючись на засідання, а суд неодноразово відмовляв в приводі обвинуваченого.

"Зараз Геннадій Адольфович затягує апеляційний розгляд. За цей період з різних причин було зірвано 12 засідань. На жодне з них Кернес не з'явився. Не з'являвся до суду через хворобу, але в той же час в ЗМІ ми бачили його активність і те, як він безпроблемно виконує обов'язки міського голови Харкова. Виходить, що можна взагалі не приходити на судові засідання і чекати, поки пройде 10 років терміну давності за останнього складу злочину (катування). По двох інших п'ятирічний термін вже минув", - розповіла Зелькіна.

Як повідомляв "Апостроф", мери Харкова і Одеси Геннадій Кернес і Геннадій Труханов прийняли рішення балотуватися на дострокові вибори в парламент у складі єдиної політичної сили.