RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Медведчук зробив несподівану заяву про переговори щодо Донбасу

Кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук заявив, що не збирається представляти інтереси команди президента України Володимира Зеленського на переговорах з Росією.

Про це він сказав у коментарі газеті "Взгляд".

"На мій превеликий жаль, я не бачу сенсу представляти інтереси команди Зеленського як нової влади не лише тому, що наша партія знаходиться до нього в опозиції з моменту його обрання", - сказав голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя".

При цьому Медведчук зазначив, що його погляди різняться з поглядами Зеленського.

"Я виступаю за мир на Донбасі, за повернення людей, що живуть на підконтрольних територіях. Я виступаю за повернення Донбасу в Україну, а України на Донбас. Позиція пана Зеленського, яку він сформулював, повністю суперечить моєму мирного плану, що передбачає автономію для цих територій", - зазначив політик.

Медведчук підкреслив, що "українців і росіян об'єднує тисячолітня історія" і не погодився з думкою Зеленського про те, що у Росії і України із спільного залишився тільки кордон.

Як відомо, керівник адміністрації президента України Андрій Богдан заявив, що в команді Зеленського не бачать Медведчука в якості представника України на переговорах з Росією.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що глава адміністрації Зеленського відзначився скандальною заявою про Майдани.