RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Лавров пропонував горілку: міністр розкрив несподівані подробиці переговорів у Мінську

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який оголосив про рішення піти у відставку, розповів про те, як глава російського МЗС Сергій Лавров під час переговорів в Мінську в 2015 році пропонував йому випити з ним горілки.

Про це він розповів на телеканалі СТБ.

"Коли все починалося, Лавров мене і моїх німецького і французького колегу повів в окрему кімнату, замовив пляшку якийсь ... це було щось таке - "Біловезька", і почав говорити: "Давайте почнемо переговори з тим, що вип'ємо", - розповів Клімкін.

За словами Клімкіна, Лавров всім своїм видом хотів показати, що від нього в переговорному процесі нічого не залежить.

"На мене так дивиться Лоран Фабіус, французький міністр і каже: можна пити? Я кажу, ну якось так, ну наллємо, оскільки зараз переговори ... Німецький міністр Франк-Вальтер Штайнмаєр, який зараз федеральний президент, теж на мене дивиться з іншого кута: можна це пити? я йому киваю, ну там, відповідно. Але Лавров всім своїм видом показував, що я тут не головний. Ми його почали відразу пресувати втрьох - ось ідіть до Путіна", - розповів Клімкін.

Нагадаємо, в Мінську 12 лютого 2015 року відбулися переговори по врегулюванню ситуації на Донбасі за участю президента України Петра Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда, канцлера ФРН Ангели Меркель і президента РФ Володимира Путіна. За підсумками переговорів було затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію Мінських домовленостей, досягнутих у вересні 2014 року. Крім того, прийнято декларацію лідерів України, Франції, Німеччини та РФ на підтримку цих заходів.

Як повідомляв "Апостроф", Мінські угоди можуть втратити свою силу в разі, якщо деяким країнам вдасться зняти з Росії санкції в Раді Європи.