RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Не супервулкан: вчені попередили США про катастрофу, що зачаїлася

Уздовж розлому Сан-Андреас, який знаходиться біля узбережжя Каліфорнії, назрів потужний землетрус, який може спровокувати величезну катастрофу.

З таким попередженням виступили американські експерти.

Вони відзначають, що раніше на розломі Сан-Андреас, який входить в так зване Вогняне кільце, раз в приблизно 180 років відбувався потужний землетрус. Зараз же склалася ситуація, коли останній землетрус стався 380 років тому.

Доктор Томас Роквелл, професор геології і палеосейсмолог з Університету Сан-Дієго зазначає, що це може свідчити про те, що "можливо, землетрус вже затримався".

"У будь-якому випадку, абсолютно ясно, що південь Сан-Андреасу, безумовно, дозрів для сильного землетрусу, і питання в тому, чому це не відбулося", - говорить Роквелл.

Дослідження, проведені в США, також показують, що ситуація може бути вибухонебезпечною.

Так, вчені проаналізували наявні дані і дійшли до висновку, що такого тривалого розриву між великими землетрусами на розломі Сан-Андреас, не було більше 1000 років.

Зараз на розломі фіксуються незначні землетрусу, але вчені відзначають, що вони не можуть знімати напругу, що виникає внаслідок тертя Тихоокеанської і Північноамериканської тектонічних плит.

У зв'язку з цим Гленн Біассі з Геологічної служби США, вважає, що в кінцевому підсумку повинен статися потужний землетрус.

"Цілком очевидно, що південь Сан-Андреасу дозрів для сильного землетрусу", - переконаний він.

За матеріалами Express

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені заявили про аномальну поведінку найнебезпечнішого в світі супервулкану.