RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Під Харковом зловили російського диверсанта, який готував вибух: опубліковано фото

Співробітники Служби безпеки України затримали чоловіка, який підозрюється в підготовці і здійсненні диверсії на території "Харківводоканалу".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як зазначається, затримання здійснили співробітники департаменту контррозвідки СБУ спільно з бійцями спецпідрозділу "А". Затриманий - житель Харківської області. За його словами, в лютому 2019 року він був завербований ФСБ РФ в Бєлгороді (Росія) і скоїв злочин за їх завданням.

Диверсант заклав вибухівку на території комплексу водопідготовки "Дніпро" в безпосередній близькості від ємності з хлором, яка технологічно задіяна в системі очищення води і, в разі пошкодження, відновленню не підлягає. За попередніми даними, потужність вибухівки еквівалентна двом кілограмам тротилу.

Повідомляється, що вибух міг призвести до дестабілізації соціально-економічної обстановки в регіоні через припинення водопостачання в містах Харків і Лозова.

Громадянину України оголошено підозру про вчинення злочину, передбаченого ст. 113 ( "Диверсія") Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в ніч на 4 квітня в Києві був підірваний автомобіль офіцера українських спецслужб. Чоловік, який заклав вибухівку, постраждав від вибуху сам і був затриманий СБУ.