RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Вчені збентежені: в Африці виявили останки найдавнішого предка людини

Американські дослідники виявили в долині Аваш в Ефіопії добре збережені хребці представника роду австралопітеків, який мешкав в Східній Африці приблизно чотири мільйони років тому.

Про це повідомляє "Naked Science".

Як зазначається, останки істот роду australopithecus anamensis знайшли вперше в 1965 році в Кенії в рамках експедиції Гарвардського університету.

На сьогоднішній день анамський австралопітек - найдавніший з австралопітеків, відомих науці. Виявлення останків цієї істоти дозволило не тільки відповісти на ряд питань, пов'язаних з австралопітека, але також і краще зрозуміти еволюцію людини, в цілому.

Остання знахідка американських вчених підтвердила важливість australopithecus anamensis для сучасної науки. Подальший аналіз показав, що істота імовірно мала хороші здібності до прямоходіння.

"Перший хребець цього австралопітека розділений на такі ж дві частки, як у сучасних людей. Ця риса відсутня у нині існуючих приматів і найдавніших предків людини, проте вона допомагає нам тримати голову у вертикальному положенні в той час, коли ми стоїмо", - говорить представник коледжу Чаффі в Кукамонзі Марк Мейер (Marc Meyer).

Нові висновки демонструють, що анамський австралопітек був набагато ближче до сучасних людей в еволюційному відношенні, ніж афарський або південний. У більш широкому сенсі результати дослідження в черговий раз показують, що прямоходіння, ймовірно, не можна розглядати в якості відмінної риси одних лише представників роду homo, предками яких, швидше за все, і є австралопітеки. При цьому вчені не можуть відповісти на питання, яку саме функцію виконували "людські" ознаки в житті анамських австралопітеків.

Як повідомляється, хоча нове відкриття проливає світло на ряд важливих питань, воно робить еволюцію людини ще більш складною для розуміння.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Австралії знайшли останки найбільшого представника трилобітів - членистоногих, що населяли Світовий океан між 540 і 252 мільйонами років тому.