RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Експерт озвучив, коли і чому в Росії відбудеться велика криза

До 2020 року в Росії почнуться процеси, які приведуть до кризи політичних еліт, так званої "гризні веж".

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив російський історик, політолог, професор МДІМВ Валерій Соловей.

"Це станеться, але не скоро. Тому що локальні протести поки все-таки поодинокі. Їх не так багато. Я передбачаю, що в наступному році їх стане значно більше. І тоді в Москві і Петербурзі теж почнуться протести, але вони будуть носити політичний характер. А те, що ми називаємо кризою еліт, або, як ви висловилися "гризнею веж" почнеться дуже інтенсивно не раніше ніж через рік - у другій половині 2020 го року. В такій країні, як Росія, політичні процеси не відбуваються дуже швидко", - зазначив експерт.

За його словами, російська влада поки що управляє громадянами за допомогою "ілюзії того, що вона потужна і грізна".

"Люди дуже бояться, вони залякані. Їм важко випростатися, заявити про свої права. Існує система адміністративно-поліцейського придушення. Вона працює все гірше, "йде в рознос", але вона поки існує. Влада створює ілюзію того, що вона потужна і грізна. А люди вірять ілюзіям. і для того, щоб вони перестали в ці ілюзії вірити, їм потрібно пройти через деякі етапи політичного і навіть швидше громадянського виховання. в Україні формувалося громадянське суспільство, були можливі найрізноманітніші типи протестів. У Росії протести загнані фактично під асфальт. Будь-які прояви суспільної свідомості тут практично вибивають з людей. Це була досить успішна стратегія і людям важко долати її наслідки. Але це вже почалося", - підкреслив Соловей.

Детально читайте в інтерв'ю "Апострофа": Якою б не була в Росії влада, питання Криму закрите, - політолог Валерій Соловей.