RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​У ПЦУ пояснили причини протестів Філарета

Своїми заявами про скликання собору Київського Патріархату почесний патріарх Філарет рятує єдність та ідентичність Української Церкви.

Таку думку висловив архієпископ Чернігівський і Ніжинський ПЦУ, заступник голови управління зовнішніх церковних зв'язків ПЦУ Євстратій Зоря в інтерв'ю "5 каналу".

За словами архієпископа, розмови про нібито розкол в ПЦУ виникли під впливом російської пропаганди, але це не означає, що патріарх Філарет діє в інтересах Москви.

"По-перше, посилилися впливу в цій ситуації з боку Росії. Почали діяти зсередини і, знаючи больові точки для Патріарха, через деяких людей почали просто йому подавати думки, тому що я абсолютно переконаний, тут треба чітко розуміти: Патріарх не працює в інтересах Москви і те, що він робить, він думає, що він таким чином рятує єдність та ідентичність Української Церкви...", - переконаний Зоря.

Він також прокоментував інформацію в ЗМІ про те, що Константинополь нібито може застосувати санкції проти Патріарха Філарета.

"Я думаю, що це просто спекуляції. Патріарх Філарет є ієрархом Української Православної Церкви Константинопольського Патріархату. І тому всі рішення, які стосуються ПЦУ, вони приймаються українською церквою", - підсумував архієпископ.

Як повідомляв "Апостроф", почесний патріарх Філарет розсилає єпископам ПЦУ запрошення на свій Собор.