RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Без військових місій: глава Генштабу анонсував розробку нової стратегії по Керченській протоці

У Генеральному штабі не планують більше відправляти кораблі українського морського флоту через Керченську протоку, яку Росія всупереч нормам міжнародного права вважає своїми територіальними водами.

Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак в інтерв'ю для "Донбас.Реалії".

За його словами, рішення направити військову місію у води поблизу окупованого Криму спровокувало Росію на акт агресії і захоплення українських моряків. Щоб уникнути подібного Україна поки буде пускати через протоку цивільні судна, які і без того проходять там "кожен день".

"Через Керченську протоку ми проходимо щодня. Військові спроби повторювати так само, як це було, ми не збираємося ... Будемо думати, як це робити так, щоб не було таких наслідків", - заявив він.

Глава Генштабу зазначив, що під час захоплення українських моряків і суден над ними зафіксовані "провокації з російської сторони".

"Вони не збиралися виконувати норми морського права, гуманітарного права ... Так, як повелася Росія в Керченській протоці - класифікація від нашого керівництва була, що це - відкрита військова агресія і я з цим згоден", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше почесний консул Іспанії в Узбекистані Альфонсо Лопес Пандіелья з порушенням кордону потрапив на човні в води окупованого Росією Криму.