RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Засуджений екс-президент Єгипту помер прямо під час суду

У понеділок, 17 червня, в єгипетській в'язниці помер колишній президент країни Мухаммед Мурсі.

Про це повідомило державне телебачення Єгипту.

Мурсі, який перебував під вартою з 2013 року, помер від серцевого нападу під час судового засідання. Колишньому главі Єгипту було 67 років.

Мурсі прийшов до влади за результатами виборів, проведених після повалення Хосні Мубарака під час Арабської весни. Він був кандидатом від "Партії свободи і справедливості" - політичного крила ісламістської організації "Брати-мусульмани" під час виборів у 2012 році. Однак, незважаючи на перемогу, здобуту в другому турі голосування, вже в 2013 році Мурсі був повалений після масових протестів проти влади ісламістів і військового перевороту, який послідував за ними.

Фельдмаршал Абдул Фаттах Ас-Сісі, який очолив переворот, взяв Мухаммеда Мурсі спочатку під домашній арешт, а потім перевів у в'язницю. Колишнього єгипетського лідера звинувачували у державній зраді, шпигунстві, втечі з в'язниці під час заворушень у 2011 році та іншому. Паралельно з цим почалися переслідування "Братів-мусульман", діяльність яких спочатку була заборонена, а потім організація була визнана терористичною. В результаті тисячі її прихильників виявилися за гратами або були страчені, а частина влилася в різні терористичні організації.

Самого Мурсі в червні 2016 року суд засудив до довічного тюремного ув'язнення у справі про незаконну передачу Катару секретних документів.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в російському Воронежі в черговий раз "помер" і був похований президент РФ Володимир Путін, його імпровізовану могилу і надгробок вдалося сфотографувати жителям міста.