RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​Чорнобиль вже заселили: бізнесмен поплатився за незвичайну схему обману туристів

Керівник китайської турфірми Ляо Гаомінг продавав туристам путівки в зону відчуження Чорнобильської АЕС, а замість цього показував їм Челябінськ.

Про це повідомляє v-kurse.ru.

Гід розповідав гостям уральського міста, що Чорнобиль і Прип'ять змогли усунути частину катастрофи після вибуху, тому місто знову заселене і знову може функціонувати. Але повністю ліквідувати наслідки аварії не вдалося, тому радіація на лічильнику Гейгера в деяких місцях Челябінська була порівнянна з українським містом. Це було для туристів вагомою підставою вірити в те, що вони дійсно в Чорнобилі.

Виявив шахрайство глава міністерства енергетики Китаю Ля Мінгдунь. Він купив собі і своїй родині путівки до Чорнобиля. Чиновник вже був в цьому місті в 80-их роках і зміг легко відрізнити міста один від одного.

Шахрая засудили до 10 років трудових таборів.

Як не дивно, після цього випадку в Китаї стали купувати більше турів до Челябінська. Це і організувати легше, і місце безпечніше, а сама столиця Уралу місцями нагадує місто з АЕС.

Як повідомляв "Апостроф", недавній успіх серіалу "Чорнобиль" від американського телеканалу HBO викликав хвилю інтересу в світі до аварії на АЕС і зоні відчуження.