RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

У ЦВК зробили важливу заяву про зупинення виборів

Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук заявила, що Конституційний суд не може зупинити вибори своїм рішенням.

Про це вона повідомила в інтерв'ю "ВВС News Україна".

"КС не може зупинити вибори своїм рішенням, він просто може визначити конституційність указу, нічого більше", - сказала Сліпачук.

У той же час вона не змогла чітко відповісти, що буде робити ЦВК, якщо КС визнає указ президента про розпуск Ради неконституційним.

"Для нас це один з викликів кампанії. Для нас виникне питання: проаналізувати це рішення, подумати, що ми повинні зробити і як ми повинні поводитися", - сказала глава ЦВК.

При цьому вона зазначила: якщо суд вирішить, що указ не відповідає Конституції, то це буде означати, що немає такого указу.

"А значить - у мене немає ніяких законних підстав витрачати державні кошти. Дуже багато питань виникає. Я повинна побачити рішення КС, щоб відповісти на це питання", - сказала Сліпачук.

За її словами, зараз ЦВК в "дуже складній ситуації, оскільки процес підготовки до виборів пішов".

"Він не може бути відкладений або на якийсь час зупинений", - підсумувала Сліпачук.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент Володимир Зеленський заявив, що Конституційний суд затягує з рішенням щодо його указу про розпуск Верховної Ради.