RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Що вирішили на соборі УПЦ (КП) в Києві: ексклюзивне фото документа

На Помісному соборі почесного патріарха Філарета прийняли рішення щодо "неправомірного скасування УПЦ (КП)".

У розпорядженні "Апострофа" є ексклюзивне фото постанови.

У документі, зокрема, йдеться про те, що Помісний собор відміняє постанову про ліквідацію УПЦ (КП) на вимогу Вселенського Константинопольського Патріарха Варфоломіяі.

Таким, чином, зазначається, що без ліквідації Київського патріархату іне могло бути об’єднавчого собору і надання Томосу про автокефалію.

У документі також зазначається, що главою УПЦ (КП) продовжує бути патріарх Філарет, обраний таким "довічно".

Також зазначається:

  • УПЦ (КП) продовжує бути власником всіх грошей і всього майна, придбаного раніше за свій рахунок.
  • Монастирі: Михайлівський Золотоверхий, Феодосіївский, Видубицький Михайлівський, а також Миколаївський Богуславський, як і всі парафії м. Києва належать управлінню Київської патріархії. А також Київська Православна Богословська академія, заснована Філаретом.
  • Томос про автокефалію УПЦ не відповідає статусу автокефальних Церков, а тому ставить її в залежність від Константинополя. Також представників УПЦ (КП) не задовольняє його зміст.

Як повідомляв "Апостроф", 20 червня У Києві у Володимирському соборі за ініціативою почесного патріарха Філарета почався помісний собор ієрархів, священиків і мирян колишньої УПЦ Київського патріархату.

Раніше повідомлялося, що архієпископ Чернігівський і Ніжинський ПЦУ, заступник голови управління зовнішніх церковних зв'язків ПЦУ Євстратій Зоря висловився, чому патріарх Філарет наполягає на збереженні Київського Патріархату.