RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Євросоюз покарав Росію за Крим: подробиці

У четвер, 20 червня, Рада ЄС ухвалила рішення продовжити "кримські санкції" проти Російської Федерації ще на один рік.

Про це повідомляє видання "Європейська правда".

"20 червня 2019 року Рада продовжила застосування обмежувальних заходів на незаконну анексію Росією Криму та Севастополя до 23 червня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Так, обмежувальні заходи застосовуються до осіб і компанй, розташованих в ЄС. Санкції включають заборону на імпорт в ЄС товарів з Криму і Севастополя; інвестиції в Крим або Севастополь; туристичні послуги в Криму і Севастополі, зокрема, європейські круїзні лайнери не можуть заходити в кримські порти; експорт певних товарів і технологій в Крим, зокрема, в сфері транспорту, телекомунікацій та енергетики.

У Раді ЄС окремо нагадали про декларацію глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні від 17 березня 2019 року, в якій говорилося, що через п'ять років після незаконної анексії Криму і Севастополя Росією ЄС залишається непохитним у своїй прихильності суверенітету України територіальної цілісності.

Нагадаємо, з березня 2014 року ЄС поступово вводив обмежувальні заходи проти Росії у відповідь на навмисну дестабілізацію України, включаючи продовжені сьогодні санкції.

Як повідомляв "Апостроф", уряд США ввело санкції відносно ряду російських компаній.