RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Замах на українського розвідника в Києві: розкриті нові несподівані подробиці

Співробітник Державної прикордонної служби був заарештований за сприяння в підготовці теракту, спрямованого проти співробітника розвідувального відомства.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Так, 12 червня громадянину Н. повідомили про підозру в пособництві в незакінченому замаху на терористичний акт за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 258 КК України.

Печерський районний суд Києва прийняв рішення залишити його під вартою без права застави.

Представники прокуратури повідомили журналістам, що справа стосується теракту, який готував росіянин Олексій Комарічі. Він сам постраждав від вибухівки, яку заклав під авто.

17 квітня було затримано 8 осіб, які підозрювалися в підготовці теракту, серед них був і сам Комарічі. У червні з'явилася інформація, що ще 6 фігурантів є громадянами України.

У ГПУ зазначили, що чинний співробітник ДПСУ протягом трьох років "незаконно отримував з інформаційно-пошукових баз даних конфіденційну інформацію про потерпілого і його близьких родичів, яка передавалася терористам".

В даний момент підозрюваному загрожує від 10 років до довічного терміну позбавлення волі в рамках ч. 3 ст. 258 КК (терористичний акт).

Як повідомляв "Апостроф", 7 червня в Запоріжжі, у дворах житлових будинків, було виявлено вибухівку. За відомостями СБУ, на місці події готували теракт.