RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Україна влаштувала в ПАРЄ сюрприз для дипломата Путіна

У вівторок, 25 червня, українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) заблокувала автоматичне обрання депутата Держдуми Російської Федерації Леоніда Слуцького віце-президентом організації після прийняття скандального рішення ПАРЄ щодо Росії.Про це повідомляє "Укрінформ".

Так, Слуцький був висунутий за квотою РФ, делегація якої з'явилася на літню сесію організації.

Варто відзначити, що зазвичай висунуті національними делегаціями кандидати вступають на посаду автоматично, без процедури голосування, що передбачено правилами ПАРЄ, але в разі, якщо кандидатура має заперечення від не менше ніж 20 делегатів, тоді призначається таємне голосування.

Голосування в даному випадку відбудеться у вівторок, 25 червня, його результати оголосять наступного дня, 26 червня.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що член комітету з регламенту ПАРЄ Петра де Суттер стверджує, що рішення ПАРЄ змінити регламент і запросити російських представників повернутися в асамблею - це крок, що наближає до виходу з тупикової ситуації.

25 червня голова Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Ліліан Морі Паск'є заявила, що необхідна більшість в організації оскаржила повернення до її складу Російської Федерації без обмежень права голосу.

Читайте також матеріал "Апострофа": ПАРЄ повертає Росію: хто винен і що робити Україні.