RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Бойовики ДНР показали "кіно з диверсантами", які вбили Захарченка

Пропагандисти ДНР оприлюднили "кіно з диверсантами", які нібито вбили ватажка ДНР Олександра Захарченка.

Відповідний ролик опубліковано на каналі так званого МВС ДНР у YouTube.

Так, бойовики стверджують, що до вбивства Захарченка нібито причетні співробітники Служби безпеки України (СБУ) Андрій Байдала і Сергій Моторін.

Крім того, пропагандисти бойовиків запевняють, що в Донецьку була затримана група диверсантів, яка планувала фізичне усунення верхівки ДНР, нею нібито керував Андрій Байдала.

Варто відзначити, що на заяву бойовиків і оприлюднене відео вже відреагували в мережі, назвавши черговий пропагандистський ролик погано оформленим фейком.

Як відомо, Захарченко був вбитий 31 серпня 2018 року в результаті вибуху в ресторані "Сепар" у центрі Донецька. У СБУ заявляли, що його смерть могла стати результатом внутрішніх кримінальних конфліктів серед бойовиків. Крім того, його могли ліквідувати російські спецслужби.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що російську пропаганду спіймали на брехні про вбивць екс-ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

Тим часом, затята прихильниця бойовиків Донбасу, російська співачка Юлія Чичеріна поскаржилася на цькування в соцмережах і візити поліцейських після випуску її пісні про вбитого ватажка ДНР Олександра Захарченка.