RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В які країни Росія вивозить українське вугілля з Донбасу: список

Росія поставляє видобутий на окупованій території Донбасу антрацит в 19 країн світу.

Про це пише Liga.net з посиланням на дослідження однієї з великих українських енергокомпаній.

Серед країн-одержувачів вугілля значаться Польща, Туреччина, Грузія, Єгипет і Канада.

Так, відповідно до документа, Туреччина з березня 2017 по грудень 2018 року купила майже 3 млн тонн вугілля цієї марки. Другою за обсягами виявилася Румунія - 1,02 млн тонн, - Бельгія третьою - 876,990 тонн. За ними слідують Польща (333132 тонни) і Болгарія (129176 тонн).

Загальний обсяг поставок за звітний період оцінюється в 5,96 млн т.

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій ведуть власний підрахунок вкраденого Росією українського вугілля. За оцінками міністерства, з ОРДЛО в Росію щорічно вивозять 2,8 млн тонн вугілля на $288 млн.

За рахунок контрабанди окупанти фінансують окупаційні адміністрації на захоплених територіях в Донецькій і Луганській областях.

Фінансова зв'язок, згідно розслідування The Washington Post, сторони підтримують через "банківську систему" іншої невизнаної "республіки" - Південної Осетїї.

"Половина палива, яке потрапляє з Донбасу в РФ споживається підприємствами в Ростовській області. Основний споживач - Новочеркаська ГРЕС (входить в структуру Газпрому. - Ред), решта - йде на експорт в інші країни", - розповів виданню співрозмовник в ДТЕК.

Контрабандою видобутого вугілля в Росії займається структура бізнесмена-втікача Сергія Курченко - Газ Альянс.

Як повідомляв "Апостроф", на думку генпрокурора України Юрія Луценка, торгівля з підприємствами на окупованих територіях Донецької та Луганської області можлива лише при їх реєстрації та сплаті податків в Україні.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: БізнесЕнергетика
Теги: