RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Де і яку зброю ховають бойовики на Донбасі: карта і список

Бойовики ДНР і ЛНР на Донбасі продовжують грубо порушувати Мінські домовленості, розміщуючи озброєння з порушенням лінії відведення та за межами виділених місць зберігання.

Про це йдеться на сторінці Операції Об'єднаних сил у Facebook.

Так, у звіті Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ станом на 25 червня зафіксовано 59 одиниць, розташованих з порушенням ліній відведення.

Зокрема, неподалік від селища Мирне на Луганщині виявлено 3 реактивні системи залпового вогню. Поблизу населеного пункту Сентянівка - 2 міномети 2Б11.

На Луганському напрямку, недалеко від міста Кадиївка, - 2 буксирувані гаубиці Д-30 калібру 122 мм. У районі населеного пункту Бугаївка - 12 буксируваних гаубиць Д-30, 6 протитанкових гармат МТ-12 "Рапіра" 100 мм і 13 самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика" калібру 122 мм.

"На Донецькому напрямку представники місії зафіксували 7 самохідних гаубиць поруч з населеним пунктом Староласпа. Крім того, помічено 10 танків і 4 самохідні гаубиці 2С1 західніше Зернового", - сказано в повідомленні.

Крім того, виявлено 147 одиниць техніки, яка перебуває без порушення лінії відведення, але поза визначеними місцями зберігання.

Як повідомляв "Апостроф", раніше український снайпер точним пострілом ліквідував ворога на Донбасі з дистанції приблизно в 1000 метрів.

Раніше українські військові знищили під Докучаєвськом Донецької області 10 бойовиків.

Також бійці підрозділу спеціального призначення "Азов" завдали удару по позиціях бойовиків у районі Горлівки, яким був знищений комплекс артилерійської розвідки "Зоопарк-1". Комплекс є дуже рідкісним і рідко використовується на озброєнні в самій РФ.