RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У США підготували новий фінансовий удар по Росії

Палата представників США прийняла поправку до оборонного бюджету на 2020 рік, в який включила заборону для американців проводити будь-які угоди з російським держборгом.

Про це повідомляє телеканал C-SPAN.

Ініціативу внесли демократи з Каліфорнії Максін Уотерс і Бредлі Шерман.

"Вона (поправка в оборонний бюджет) передбачає і механізм для зняття цих санкцій, якщо адміністрація прийде до висновку, що Росія не втручалася в американські вибори принаймні в ході одного виборчого циклу, і якщо конгрес погодиться з цим висновком", - сказав конгресмен Шерман.

Разом з цим він зазначив, що Вашингтону необхідний серйозний механізм, який дозволить "покарати Росію за те, що вона зробила на попередніх виборах, і стримати її". За його словами, така поправка якраз робить це.

Сам проект бюджету ще не схвалений. Документ надійде на підпис президенту США Дональда Трампа після того, як його затвердять палата представників і сенат.

Ініціатива ввести заборону для американських інвесторів на покупку суверенного боргу Росії містилася і в травневому проект санкцій проти Росії за втручання в американські вибори, який представляв комітет з фінансових послуг палати представників. Там вказувалося, що мова йде про новий російський держборг, випущеному через три місяці після вступу закону в силу.

Як повідомляв "Апостроф", суд Європейського Союзу виніс рішення про скасування санкцій ЄС за позовами екс-президента України Віктора Януковича і його найближчих соратників, в тому числі Олександра Януковича, Олександра Клименка, Сергія Арбузова, Віктора Пшонки, Артема Пшонки та Андрія Клюєва.