RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

З'явилися дані, де утримують засудженого в Італії бійця АТО: відео

Український нацгвардієць Віталій Марків, якого засудили до 24 років ув'язнення в Італії, звинувативши у вбивстві італійського фотографа в зоні АТО на Донбасі, перебуває у в'язниці суворого режиму.

Про це розповіла його дружина Діана в ефірі програми "Нині вже" на "Громадському".

За її словами, ніхто не думав, що вирок буде настільки жорстким.

"Я очікувала, що може бути негативний вирок, але навіть у страшних снах не могла припустити, що можуть дати навіть більше, ніж просив прокурор. Шок - це легко сказати", - сказала Діана.

Вона додала, що Марків не втрачає оптимізму.

"Він перебуває у в'язниці суворого режиму, там дуже суворий порядок, але в принципі він тримається і відчуває він себе нормально, наскільки це можна назвати нормальним. Ходить у спортивний зал, читає книги, намагається даремно не витрачати час", - розповіла вона.

Як відомо, Марківа затримали в Болоньї 30 червня 2017 року за підозрою в причетності до вбивства Андреа Роккеллі і його російського перекладача 24 травня 2014 року в районі Слов'янська Донецької області. Італійська прокуратура просила для Марківа 17 років в'язниці.

На суді 12 липня Марків заявив, що є українським військовим, і додав, що завжди захищатиме Україну. Його засудили до 24 років позбавлення волі.