RU  UA

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В ООН повідомляють про зростання числа людей, які страждають від голоду: названі шокуючі цифри

Майже кожна дев'ята людина в світі стикалися в минулому році з проблемою голоду та недоїдання, йдеться в звіті кількох установ ООН, зокрема Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Про це повідомляє DW.

"Згідно з оцінками, 820 млн осіб недоїдали в 2018 році. Цей показник вищий, ніж в попередньому році, тоді він становив 811 млн осіб", - наголошується в звіті.

У документі зазначається, що з 2016 року кількість людей, які страждають в світі від голоду, щороку зростає. У той же час в 2005 році кількість людей, які страждали від голоду і недоїдання, становила понад 947 млн осіб.

Найбільшу стурбованість у експертів викликає ситуація в країнах Африки, а також в південних країнах Азії. Згідно з доповіддю ООН, в країнах східної частини Африки, більше 30% населення постійно недоїдає.

"У 2018 році на Азію довелося 513 млн чоловік, які недоїдали, на Африку - 256 млн, на Латинську Америку і країни Карибського басейну - 42 млн", - говориться в доповіді.

В ООН відзначили, що в минулому році кожен сьомий немовля в світі народився з недостатньою вагою. Автори доповіді вказують на необхідність створення умов для підтримки продовольчої безпеки, особливо під час економічних криз.

Поряд з цим експерти висловлюють стурбованість проблемою ожиріння в світі. За даними ООН, у світі налічується близько 670 млн осіб, які страждають від цього.

Як повідомляв "Апостроф", на окупованій території Донецькій області бойовики пообіцяли мирному населенню підвищення зарплат, але замість нього люди отримали масштабні подорожчання основних послуг і продуктів харчування.