RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Політ над "гніздом" ворога: з'явилося відео потужного удару ЗСУ по бойовиках

Українська армія завдала удару по позиціях бойовиків з коригуванням вогню з повітря за допомогою безпілотників в передмісті Горлівки, Донецька область.

Про це у себе на сторінці в Facebook написав волонтер Юрій Мисягін.

Він зазначив, що операцію успішно провела піхота 53-ї бригади ЗСУ. Для цього знадобилося два вильоти БПЛА - для огляду місцевості та розвідки позицій противника.

"Передмістя Горлівки. Спочатку пролетіли над позицією противника вище. Придивились. І що побачили? Окопи, окопи - десятки метрів. Зайняті будинку, з яких давно вигнали місцевих, перетворені в спостережні пункти, КСП взводів і невеликі склади боєприпасів. Пролетіли вдруге, вже на низькій висоті. Придивились уважніше. Оцінили всі позиції противника. Все. і окопи, і споруди, і склади, і житла. Потім відвели дрон на безпечну відстань і ... Все по цілям. Коригування з повітря, дозволяє не витрачати даремно боєприпаси. Кілька хвилин і операція завершена. Піхота 53-й бригади відзначилася", - пише він.

Також Мисягін розповів про роль дрона в цій операції і підкреслив важливість їх використання в сучасних військових конфліктах.

"Ось тому ми і поставляємо дрони в армію. Без них не проходить не одна подібна операція. Вони очі нашої армії в небі", - підкреслив волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше бійці ООС на Донбасі на передових позиціях Світлодарської дуги ліквідували безпілотник (БПЛА) окупантів.