RU  UA

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

​У "Газпрому" почалися проблемами в Казахстані: названа причина

Казахстанська структура ArcelorMittal компанія "АрселорМіттал Теміртау" розірвала контракт з російським дистриб'ютором "Газпромнефть - мастильні матеріали" через санкції США і ЄС.

Про це повідомляє російське видання Коммерсант.

В "АМТ Теміртау" визнали, що контракт створює ризики репутації для її гендиректора Парамжіта Калона, який також очолює українську "АМТ Кривий Ріг".

Це перший подібний випадок в Казахстані. В "Газпром нафти" називають ситуацію "непорозумінням", але юристи компанії вивчають рішення АМТ.

"АрселорМіттал Теміртау" повідомила, що "тимчасово припиняє роботу" з офіційним дистриб'ютором "Газпромнефть - мастильні матеріали" в Казахстані - приватним ТОО "Нік-Ойл". Такий лист було направлено в "Нік-Ойл" 12 липня.

У ньому пояснюється, що "рішення прийнято через санкції Україна і ЄС проти компанії "Газпром нафта ", щоб не наражати на репутаційні ризику гендиректора" АМТ Теміртау "і АМТ".

У документі також сказано, що "АМТ Теміртау" виконає зобов'язання по оплаті.

ТОО "Нік-Ойл" продає мастильні матеріали під брендами "Газпром нафта" і G-Energy в Карагандинському, Павлодарському і Уральському регіонах Казахстану.

"Газпром нафта" з вересня 2014 року перебуває під секторальними санкціями США і ЄС, а також під фінансовими санкціями, які забороняють залучення довгострокового фінансування.

"Газпром нафта" є дочірньою структурою російського "Газпрому". Входить до ТОП-3 російських нафтових компаній за обсягами видобутку і переробки нафти.

Як повідомляв "Апостроф", російський "Газпром" зупинив прокачку газу через морський газопровід "Північний потік" для проведення планових технічних робіт на магістралі.