RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Промисловість

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Заводи Коломойського виступили з вимогою через нові цін на електроенергію

Подорожчання електроенергії після запуску нового ринку електроенергії призвело до збитковості роботи Нікопольського і Запорізького заводів феросплавів (НЗФ і ЗЗФ), підконтрольних структурам Ігоря Коломойського.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на керівників підприємств.

За словами голови правління ЗЗФ Павла Кравченка, в собівартості продукції підприємства електроенергія становить близько 60%, і нові ціни на цю сировину призвели до збитку заводу приблизно в 70 млн грн на місяць, а НЗФ - в 122 млн грн.

Топ-менеджер додав, що навіть з новою ціною завод з його відносно рівним графіком споживання змушений купувати 12% електрики на найдорожчому балансуючому ринку.

Він уточнив, що підприємство споживає близько 179 СВТ, а НЗФ - близько 425 МВт.

У свою чергу, за оцінкою голови правління НЗФ Володимира Куцина, продукція заводу після запуску нового ринку подорожчала на $ 75 за тонну, що робить його неконкурентоспроможним на світовому ринку.

Керівники феросплавних заводів, вже досягли зупинки тарифу для Укренерго в липні, заявили, що оскаржать і новий тариф НКРЕКУ, який буде знижений в серпні на 10%.

Топ-менеджери заявили про необхідність дати заводам можливість укладати двосторонні договори з виробником дешевої електроенергії - Енергоатомом, або встановити обмеження цін для енергоємних експортних підприємств.

У той же час глава енергохолдингу ДТЕК Максим Тимченко запропонував заводам провести переговори про можливість укладення двосторонніх договорів. За його словами, ДТЕК міг би виділити під ці поставки окремі блоки.

Як повідомляв "Апостроф", суд зняв арешт з майна Коломойського і партнерів: подробиці скандалу.