RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Мінську узгодили нове перемир'я на Донбасі і обмін полонених: названо дату

Тристороння контактна група на переговорах в Мінську домовилася про дату нового перемир'я на Донбасі і проведення підготовки до обміну полоненими

Про це в Facebook повідомила прес-секретар представника України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Тристороння контактна група за участю представників ОРДЛО... підтверджує свою повну відданість всеосяжну, сталому та безстроковому припиненню вогню, з опівночі 21 липня 2019 року за київським часом", - йдеться в повідомленні.

За її словами, сторони також взяли на себе зобов'язання забезпечити повний і безпечний доступ СММ ОБСЄ по всій території України.

Крім того, на переговорах в Мінську досягнута домовленість про одночасний демонтаж фортифікаційних споруд в районі розведення сил у Станиці Луганській.

"Демонтаж фортифікаційних споруд почнеться зі знесення споруди НВФ ОРДЛО на мосту, а також відбудеться деполітизація - будуть прибрані символи квазігруппіровок", - заявила вона.

Також в гуманітарній підгрупі була досягнута домовленість про те, щоб провести роботу з обміну полоненими і ув'язненими в двох паралельних напрямах: юридичне очищення і підготовку до взаємного звільнення підтверджених осіб і подальше підтвердження утримуваних осіб.

Для остаточної підготовки списку знадобиться до шести тижнів, після чого контактна група по Донбасу призначить дату обміну.

У свою чергу, так звана "омбудсмен ДНР" Дарина Морозова заявила, що "сьогодні" республіки "зробили пропозицію в терміновому порядку провести обмін утримуваними за формулою" всіх на всіх ".

"Ні на які поетапні обміни ми не згодні", - додала Морозова.

Нагадаємо, докладніше про перемир'я на Донбасі читайте в матеріалі "Апострофа": Розведення сил під Луганськом: чим це загрожує Україні.