RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

США змінили правила лотереї Green Card: що потрібно знати і чи варто боятися

Держдепартамент США змінив умови участі в лотереї Green Card.

Як стало відомо "Апострофу", тепер кожен учасник повинен мати дійсний закордонний паспорт, дані якого потрібно буде внести в заявку. Вказувати доведеться не тільки серію та номер паспорту, а й дату його закінчення.

Нововведення зумовлене тим, що щороку подається величезна кількість дублюючих, фальшивих заявок від агентств, які потім вимагають грошей від заявників, які виграли.

Тим часом в мережі вже з'явилися чутки про те, що США мають намір проводити попередній відбір на підставі паспортних даних, за допомогою яких будуть шукати людей, які щось порушили і виключати з відбору лотереї.

Насправді опитані "Апострофом" експерти вважають, що панікувати не варто.

"Це оновлення - крок вперед. Така вимога не тільки захистить нас від великої кількості фальшивих заявок, але і допоможе уникнути проблем, наприклад, з правописом імені та прізвища заявника", - вважає засновник міжнародної компанії "Другий паспорт" Юрій Моша.

Він розповідає, що часто стикався з історіями, коли заявники пишуть свої дані на слух, а потім, коли виграють, оформляють закордонний паспорт, в якому правопис цих даних кардинально відрізняється, що призводить до серйозних проблем.

Моша впевнений, що нововведення дозволить уникнути зайвих помилок і нервів, а також захистить від небажаної подачі заявки від чужого імені.

Як повідомляв "Апостроф", в травні 2019 року президент США Дональд Трамп натякнув на можливе скасування лотереї Green Card.