RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​"Мотор Січ" звинуватили у фінансуванні бойовиків: гучна заява СБУ

Співробітники Служби безпеки України з'ясували, що група компаній "Мотор Січ" протягом двох років фінансувала діяльність бойовиків так званої ДНР.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники встановили, що посадові особи підрозділу групи - "Сніжнянський машинобудівний завод", який розташований на окупованому Донбасі, при здійсненні господарської діяльності розробили і реалізували механізм проведення безтоварних операцій. Вони співпрацювали з підприємцями України, Росії та так званої ДНР.

Встановлено, що платежі за угоди надходили в "Центральний республіканський банк ДНР" порушуючи закон України. Співробітники СБУ задокументували, що в 2015 році "Сніжнянський машинобудівний завод" в бюджет так званої ДНР сплатив понад 32 мільйони російських рублів. Завод також безкорисливо передавав товари для користування "Міністерства доходів і зборів Донецької народної республіки", через яке фінансувалися бойовики.

Слідчі Служби безпеки України та прокурор Донецької області оголосили підозру директору і начальнику фінансового відділу "Сніжнянський машинобудівний завод" у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 258-5 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство для встановлення усіх інших осіб, причетних до фінансування терористичної діяльності.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні викрили підполковника Національної гвардії (НГУ), який, маючи російське громадянство, накопичував на флеш-носіях великий обсяг секретної інформації щодо виконання бойових завдань підрозділами в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.