RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Парламентські вибори: в Україні вперше будуть відслідковувати порушення с висоти, фото і відео

В Україні у зв'язку з достроковими парламентськими виборами вперше на чергування заступили групи зведених загонів авіаційної підтримки МВС, які будуть контролювати порядок з висоти.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Так, до складу Єдиної системи авіаційної безпеки МВС увійшли співробітники різних відомств: МВС, Нацполіціі, Нацгвардії, рятувальників і прикордонників. Загони забезпечуватимуть оперативне реагування на будь-які порушення виборчого процесу в різних регіонах країни.

Інструктаж особового складу 20 липня провели перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, голова Нацполіціі Сергій Князєв і командувач Нацгвардії Микола Балан.

За словами Ярового, міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим було прийнято рішення для забезпечення правопорядку під час виборів залучити спецпідрозділ авіапідтримки парку МВС.

Яровий зазначив, що зведені загони вже неодноразово успішно виконували завдання різної складності, в різних ситуаціях і в різній обстановці.

"Залучення до чергування зведених загонів авіапідтримки дозволить оперативно реагувати на всі порушення під час виборчого процесу. Це потужні резерви реагування на всі виклики, які можуть виникнути в ході виборів. Вони розраховані для зменшення часу переміщення особового складу до місця події. Тому наша реакція на всі порушення, спроби дестабілізації ситуації, провокації буде миттєвою", - підкреслив Яровий.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Аваков заявив, що на цілодобове чергування в регіонах України заступили екіпажі літаків Ан-72 і Ан-26, гвинтокрилів Н225, Н145, Мі-8 Єдиної системи авіаційної безпеки МВС, а також мобільні екіпажі спецназівців Нацполіції та Нацгвардії.

"Сьогодні за моїм наказом авіація МВС передислокувала резервні спецпідрозділи Нацполіції та Нацгвардії в найвіддаленіші куточки України, щоб ми могли оперативно реагувати на будь-які виклики в день виборів. На будь-які спроби дестабілізувати ситуацію реакція МВС буде миттєвою", - сказав міністр.

Як повідомляв "Апостроф", щоб не скандалити прямо на виборчій дільниці, не знайшовши себе в списку виборців в день виборів, краще заздалегідь перевіряти дані на сайті Державного реєстру виборців.