RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Вчені з США виявили новий "кишеньковий" вид акул: фото

Біологи з США відкрили новий вид глибоководних акул, довжина яких сягає всього 15 сантиметрів.

Про це повідомляє ресурс New Atlas.

Перший зразок "американської кишенькової акули" (так у побуті називають цей вид) виявили в 1979 році в Тихому океані. У 2010 році ще одну таку акулу помітили в Мексиканській затоці.

Нещодавно вчені з США перевірили знайдену в 2010 році акулу за допомогою мікроскопа, рентгенограми і комп'ютерної томографії. Біологи виявили, що у нового зразка менше хребців, ніж у мініатюрної акули, яку знайшли в 1979 році, і велика частина тіла морської тварини покрита фотоформами - органами світіння, які характерні для деяких видів риб і молюсків.

Завдяки цьому вчені визначили, що існують різні види невеликих акул в Тихому океані і Мексиканській затоці.

"Той факт, що в Мексиканській затоці знайшли тільки одну "кишенькову акулу", і що це її новий вид, підкреслює, як мало ми знаємо про затоку - особливо її глибини і те, скільки додаткових нових видів з цих вод чекають свого відкриття", - поділився директор Науково-дослідного інституту біорізноманіття в Тулане, штат Луїзіана, професор Генрі Барт.

Як повідомляв "Апостроф", користувачів інтернету вразило відео з триметровим скатом, відомим як морський диявол, який приплив по допомогу до людей.