RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Різанина з глухонімими українцями в Росії: з'явилися подробиці про нападника і рятівника

В інтернеті оприлюднили нові подробиці інциденту в метрополітені Санкт-Петербурга (Російська Федерація), де хлопець з ножем напав на двох глухонімих українців.

Дані про нападника опублікував "Інтерфакс".

Так, зловмисником виявився житель Дагестану Фетулах Гамдулаєв, його взяли під варту до 18 вересня. Чоловікові пред'явлено звинувачення в умисному спричиненні тяжкої шкоди здоров'ю потерпілих.

Відзначається, що обвинувачений оформив явку з повинною, але в суді заперечував проти арешту, пояснюючи свої дії захистом від нападу. Чоловік посилався на те, що у нього пошкоджена рука.

У той же час медики Маріїнської лікарні, куди були госпіталізовані постраждалі, розповіли, що стан українців оцінюється як важкий, вони перебувають у реанімації.

Як уточнює "Фонтанка.ру", українців від смерті врятував мешканець Санкт-Петербурга Віталій Городилов. Саме він вибив ніж з рук нападника.

"Я їхав додому з роботи, зайшов у вагон. Дивлюся - бійка. Я підійшов ближче і побачив, що нападник вже завдавав удари ножем першому хлопцю. Зірвався на виручку, але поки наближався, ніж вже досяг другої цілі. У цей момент я різко відтягнув другого потерпілого, вчепився в кисть агресора і вибив ніж. Потім я виштовхнув власника зброї на платформу і вже там повалив і скрутив", - розповів він.

Уточнюється, що Городилов працює кухарем в одному з ресторанів міста, але має військове минуле - він закінчив Суворовське військове училище, а потім і Військову академію зв'язку імені С.М. Будьонного.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві камера спостереження зафіксувала, як чоловік у вишиванці напав на двох дівчат, спробував відібрати у них сумку, а коли це не вийшло, зламав одній з них ніс.

Раніше в одному з "лотерейних" закладів Києва відвідувач побив до втрати свідомості жінку-касира і зняв з неї всі прикраси.