RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вакарчук прем'єр? У "Голосі" зробили дивовижну заяву щодо коаліції

Глава виборчого штабу партії "Голос" Юлія Клименко заявила, що їхня політсила готова пропонувати свого лідера Святослава Вакарчука на посаду прем'єр-міністра України.

ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ ГОЛОСУВАННЯ НА ВИБОРАХ В НОВУ ВЕРХОВНУ РАДУ

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На прем'єр-міністра готові пропонувати (Вакарчука, - Апостроф.), але питання - хто буде формувати уряд. Давайте дочекаємося остаточних результатів, і тоді будемо вести конкретні розмови", - зазначила Клименко.

За її словами, прем'єрство Вакарчука - "не самоціль і не буде умовою входження в коаліцію". Вона додала, що та партія, яка виграє на парламентських виборах, повинна нести повну відповідальність, у тому числі і за прем'єр-міністра.

Клименко додала, що поки що з партією "Слуга народу" у "Голоса" не було ніяких переговорів.

"Ми не будемо ділити міністерства відповідно до партійних квота... . Ми не будемо наполягати на тому, щоб наша людина очолювала міністерство. Все буде залежати з одного боку від коаліційної угоди, а з іншого боку - ми не погодимося на політичного міністра без досвіду і експертизи у відповідній сфері", - підкреслила вона.

Як повідомляв "Апостроф", Зеленський після оголошення попередніх результатів екзит-полівз виборів до Верховної Ради заявив, що його команді "можна розслабитися", однак не щодо місцевих виборів.

Також у Зеленського зробили цікаву заяву про коаліцію.