RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Зеленський видав указ щодо "маски-шоу"

У понеділок, 22 липня президент України Володимир Зеленський підписав указ "Про заходи щодо протидії рейдерству".

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Зазначається, що указ спрямований на захист чесного бізнесу в Україні. Згідно з проектом вводиться набір інструментів захисту власників бізнесу та протидії позбавлення їх майнових прав.

"За різними оцінками, протягом останніх шести років сталося понад 3000 (рейдерських - ред.) захоплень. Зазвичай це зміна власника через підробку документів, через реєстраторів, яких не існує, або "дірки" в реєстрі", - пояснив заступник голови Офісу президента Олексій Гончарук.

Чиновник уточнив, що указ передбачає розробку і прийняття законопроекту для "усунення прогалин в законодавстві". Зокрема, планується внести зміни в захист держреєстрів, ввести "додаткове підтвердження здійснення реєстраційних операцій" (СМС-сповіщення або через MobileID) і так далі.

"Серед ключових технологічних змін - автоматичний моніторинг ризикових транзакцій з наступним підтвердженням/зупинкою реєстраційних дій, створення бек-офісу, який буде переглядати транзакції з підвищеним ризиком, фото- і відеофіксація учасників транзакцій", - зазначив Гончарук.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у президентській партії "Слуга народу" назвали дату першого запланованого засідання оновленої Верховної Ради, де за попередніми прогнозами одномандатному більшість взяла саме партія глави держави.