RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Росія раптово спростила надання посвідки на проживання українцям

У Держдумі РФ в остаточному читанні був прийнятий законопроект про спрощення надання дозволів на перебування в країні і отримання посвідки на проживання для окремих категорій іноземців, в тому числі, громадян України.

Про це повідомив "Інтерфакс".

У Держдуму проект потрапив з уряду РФ. Згідно з ним, дозвіл на проживання в Росії "може бути видано іноземцям, які є громадянами України, постійно проживали на території України і визнані як біженці, або якщо вони отримали тимчасовий притулок на території РФ".

Також документ спрощує видачу дозволів на проживання в РФ особам, які є "учасниками держпрограми по допомогу переселенню співвітчизників, громадянами держав, що входили до складу СРСР і отримали профосвіту в освітній організації, розташованої на території РФ", також фахівцям високої кваліфікації і членам їх сімей.

Відповідно до закону, розглядати заявку про видачу дозволу будуть максимум 4 місяці.

"У законі вказані ті, хто пов'язаний з нашою країною своїм корінням і розмовляє російською мовою, у кого живуть тут рідні, хто отримав тут освіту і готовий працювати на благо Росії, не повинні стикатися з бюрократичною тяганиною", - прокоментував закон голова Держдуми В'ячеслав Володін.

Як повідомляв "Апостроф", 17 липня президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким громадянство РФ у спрощеному порядку можуть отримати всі українці, які знаходяться в Росії, які проживали на території Донецької та Луганської областей.