RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Вислати до Московії: соратник Зеленського розлютив мережу заявою щодо Донбасу

Лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив про більш глибоке використання російської мови на окупованих територіях Донбасу.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

Журналісти взяли інтерв'ю у Разумкова, де нагадали йому про слова глави Офісу президента Андрія Богдана. Колись він заявив, що було б непогано на окупованих територіях надати якийсь офіційний статус російській мові. Виходячи з цього у глави партії Зеленського поцікавилися, чи будуть це здійснювати.

"Це дійсно була позиція Андрія. По-перше, вона не суперечить Мінським домовленостям. По-друге, це питання потрібно буде обговорювати. Єдині червоні лінії, які були накреслені і озвучені президентом, це те, що єдиною державною мовою в нашій країні є українська мова. Це ми не обговорюємо", - сказав він.

Також Разумков підтвердив, що схожий діалог все ж може відбутися.

"Те, що може бути діалог щодо більш глибокого використання російської мови, ніж на інших територіях країни, - так, це можливо. Це відповідає Європейській хартії про мови, не суперечить українській Конституції", - пояснив глава партії.

Користувачі мережі негативно поставилися до заяви Разумкова і прокоментували його слова.

Нагадаємо, раніше радник Зеленського Микита Потураєв пропонував називати Російську Федерацію Московією.

Як повідомляв "Апостроф", радник президента України Володимира Зеленського Микита Потураєв заявив про плани глави держави оголосити тотальну мобілізацію.