RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

З'явилася реакція Нетаньяху на скандал навколо його дружини в Києві: відео

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху прокоментував скандал з його дружиною, Сарою , яка на церемонії зустрічі в аеропорту Києва викинула шматок привітального короваю.

Про це Нетаньяху заявив у відеозверненні, опублікованому в Facebook.

"Я проводжу історичний візит в Україну, але сумніваюся, що він отримав би таке широке висвітлення в ЗМІ, якби не було "події з хлібом"... Вона (Сара Нетаньяху, - ред.) спеціально вибрала одяг національних кольорів України... саме з поваги до України", - сказав Нетаньяху.

За словами Нетаньяху, під час візиту було вирішено чимало практично важливих питань.

"Якщо це (скандал з хлібом, - ред.) потрібно, щоб звернули увагу на візит, який приносить договір про зону вільної торгівлі, представництво України в Єрусалимі (мова про представництва хайтек-агентств, - ред.) і інші важливі досягнення, добре, нехай так і буде", - додав прем'єр Ізраїлю.

Крім того, на скандал з Сарою Нетаньяху відреагувала також спікер президента Володимира Зеленського Юлія Мендель.

"Це було зроблено ненавмисно і аж ніяк не є проявом неповаги до України. Цей випадок не може затьмарити важливості і масштабності візиту прем'єр-міністра Ізраїлю в Україну, який відбувся вперше за 20 років і став для обох країн важливим поштовхом до розвитку відносин в економічній, освітній, культурній сферах і в IT", - сказала Мендель.

Нагадаємо, докладніше про візит Нетаньяху читайте матеріалі "Апострофа": В Україну вперше за 20 років прибув прем'єр Ізраїлю: подробиці переговорів, фото і відео .