RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Астрофізики показали, як інопланетяни можуть бачити нашу планету

Американські астрофізики з Корнельського університету показали, як виглядає Земля, якщо б на неї дивилися інопланетяни з далекого космосу.

Статтю вчених опублікував журнал Science.

Вчені використовували близько 10 000 фото Землі, щоб з'ясувати, що може бачити дальній спостерігач при наведенні телескопів на нашу планету. Знімки були зроблені супутником NASA DSCOVR (Deep Space Climate Observatory) c 2016 з 2017 рік у точці гравітаційного балансу між Землею і Сонцем. Апарат робив фото кожні 1-2 години на 10 різних довжинах хвиль.

Після цього астрофізики в кілька разів зменшили масштаб, щоб імітувати величину відстані в кілька світлових років. Порівнявши зображення з оригіналами, вчені виділили параметри, які найбільше характеризують самі виділяються частини Землі. На опублікованій 2D-карті поверхні Землі можна розрізнити силуети Африки, Азії, Північної та Південної Америки.

2D-карта поверхні Землі, що розглядається як екзопланета. Чорною лінією позначена берегова лінія

Вчені пояснили, що дослідження допоможе при пошуках екзопланет, зокрема, дозволить дізнатися, чи є у досліджуваних планет океани і яка там температура.

"Ми представляємо вам першу двомірну карту поверхні Землі, реконструйовану зі свідчень кривої блиску без будь-яких припущень про її спектральні властивості. Наше дослідження є основою для реконструкції поверхневих характеристик землеподобних екзопланет", - заявили автори.

Як повідомляв "Апостроф", вчені проекту Breakthrough Listen, який був запущений Стівеном Хокінгом, показали результати перших трьох років своїх спостережень за можливими формами позаземного життя.

Раніше американські військові розповіли про зустрічі з НЛО, які вдавалося спостерігати майже кожен день з літа 2014 року по березень 2015 рік у небі над Східним узбережжям США.