RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

14 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

​СБУ потрапила в гучний скандал через "радянську" рекламу: фото і реакція мережі

Служба безпеки України розмістила в своєму Telegram-каналі рекламу з червоноармійцем.

Про це повідомляє адвокат Роман Бурко на своїй сторінці в Facebook.

На сторінці t.me/SBUkr відомство опублікувало рекламний плакат з синім червоноармійцем з написом: "А ти підписався?!". Зокрема, в рекламі зображений більшовик в будьонівці, яку було створено 1920 року під час війни між червоною і білою арміями.

Відзначимо, що на картинку в СБУ відредагували так, щоб не було помітно радянської символіки. В оригіналі плаката червоноармієць в червоній будьонівці, направивши свій вказівний палець правої руки на глядача, закликає записуватися добровольцем до Червоної армії.

"Зараз там (на сторінці СБУ - ред.) 1500 підписників, це в 3 рази більше ніж було до цієї "червоноармійської" реклами і виконавці, мабуть, вважають цей хід геніальним кроком. Особисто мені прикро, що Служба Божа пішла шляхом постинга відвертої совковщини з червоноармійцями в гонитві за хайпом", - написав Бурко.

Ця ситуація також викликала бурю емоцій у користувачів мережі.

Тим часом в СБУ прокоментували свою "креативну" рекламу, пише видання "Українська правда". На зображенні відсутня радянська символіка, визначена законом "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

"Не хотіли нікого образити, просто використовували це фото як символ призову, а не радянської пропаганди", - написала прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

Як повідомляв "Апостроф", 22 серпня в центрі Донецька замість символіки бойовиків ДНР вивісили національні прапори Російської Федерації.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: СБУ, реклами