RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

США і Росія в ООН обмінялися "люб'язностями" про ядерну зброю: повне відео засідання

На екстреному засіданні Ради Безпеки ООН в Нью-Йорку дипломати з США, Китаю і Росії посперечалися про загрози ядерної зброї з боку один одного.

Під час засідання виконуючий обов'язки постпреда Росії при ООН Дмитро Полянський сказав, що після розриву американцями Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД) під загрозою опинилося і угода про обмеження стратегічних наступальних озброєнь - СНО-III. Він підкреслив, що світ стоїть в одному кроці від неконтрольованої гонки озброєнь через амбіції США.

Представник Китаю Чжан Цзюнь відзначив, що США домагаються отримання односторонніх військових переваг за рахунок виходу з ДРСМД.

У відповідь на це виконуючий обов'язки постпреда США при організації Джонатан Коен заявив, що його країна і далі має намір розробляти і випробовувати ракетні системи, раніше заборонені ДРСМД. Він підкреслив, що це пов'язано з погрозами з боку Москви і Пекіна. Коен звинуватив Росію і Китай, що вони сприяють розмиву основ безпеки.

"Ми не будемо сидіти склавши руки і зробимо необхідні заходи для забезпечення своєї безпеки і безпеки наших союзників, це передбачає випробування і розробку систем для протидії тим загрозам, з якими ми стикаємося", - зазначив Коен.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Сполучені Штати випробували крилату ракету на дальність, яку раніше забороняв Договір про ракети середньої і малої дальності (ДРСМД).