RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Посольство США оригінально привітало українців з Днем національного прапора

Американські дипломати ефектно привітали Україну з Днем національного прапора за допомогою музичного кліпу на вірш Ліни Костенко "Вечірнє сонце".

Відповідне відео з'явилося на сторінці американського посольства в Facebook на День прапора, 23 серпня.

На відео дипломати розповідають вірш Ліни Костенко в різних куточках України - в Маріуполі, Херсоні, Харкові, Чернігові, Тернополі та ін. Прес-аташе посольства забезпечив кліпу музичний супровід, взявши за основу композицію групи Brutto.

"У цьому році ми попросили американських дипломатів і волонтерів Корпусу Миру продекламувати вірш легендарної української поетеси Ліни Костенко "Вечірнє сонце". Наші колеги записали вірш на відео під час своїх подорожей в різні куточки України - на схід і захід, північ і південь. Завдяки групі Brutto, кілька років тому цей вірш перетворився в прекрасну пісню, і наш прес-аташе Рей Кастілло не міг не зіграти і не заспівати її. Ми насолоджувалися красою України, так само, як і кожним рядком вірша і кожною нотою пісні. Дивіться самі, що з того вийшло!", - підписано відео.

Раніше "Апостроф" опублікував яскраві знімки, як в Києві святкували День українського прапора. На честь свята був урочисто піднятий національний прапор. У церемонії на Софійській площі взяв участь глава держави Володимир Зеленський.